CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR - Lázár: ha ön nem beszari ember…

CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2019.12.09.
 Hétfő
Ma Natália napja van.
Holnap Judit napja lesz.
   EUR árfolyam
   331,73 Ft
   CHF árfolyam
   302,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 28. 16:00     


Lázár: ha ön nem beszari ember…
Lázár János polgármesterként pornóoldalakon ajánlotta Hódmezővásárhely gazdasági és kulturális értékeit. Lázár nem beszari, de egy képviselőtársát annak tekintette, mivel nem tett feljelentést.

Lázár János furcsa figura, egyetemet végzett, tanult ember, ráadásul igen tájékozott. Könnyű neki, besúgói hálózta igen széles. Az is jelent neki, akinek nem kellene. Mint Javert rendőrfelügyelő Victor Hugo A nyomorultak (Les Misérables) című regényében, úgy szimatol, intézkedik Lázár is. Lázár célpontjává váló emberek igazi Jean Valjeanként bujkálnak, próbálják élni életüket, de a kopó nem hagyja. Mindenütt utoléri őket.


Vannak Lázárnak ellenfelei, akik még 2010 előtt egy kis pozícióhoz jutottak, vagy vállalkozók, esetleg önkormányzati képviselők. Ezek az emberek, ha nem állnak Lázár mellé megnézhetik magukat.

 

Néha ezért ő is elveszíti a fejét. Ilyenkor alpári emberként megmutatja igazi emberi tulajdonságait. Nézzünk egy esetet.

 

Történt, hogy Lázár János még hódmezővásárhelyi polgármesterként jó üzletet látott abban, ha egy internetes céggel szorosabbra fűzi a kapcsolatot. A jó üzletnek megkoreografálták a jövőjét. Kigondoltak, kiötlöttek mindent, majd a jó üzlet reményében beindult az üzlet. A hódmezővásárhelyi önkormányzat még 2007. november 6-án megállapodást kötött a szintén hódmezővásárhelyi illetőségű Generál Média Kft.–vel. A szerződés szerint a város a tulajdonában álló Vöröskereszt utca 5. szám alatt álló volt iskolaépületet eladja nettó 40.200.000 forintos vételáron. A város ebben az időben a legjobban eladósodott település volt az országban, ennek ellenére a vételárat nem készpénzben kellett teljesítenie a Generál Média Kft.-nek. A vételár kiegyenlítésére a Generál Média Kft. internetes honlapjain 5 év alatt 600 millió bannerrel megjelentetésével történt.

 

A Generál Média Kft. a pornóoldalak működtetésében volt érdekelt, így a bannerek is vélhetően itt jelentek meg. A bannerek kapcsán bizonyára sok pornófüggő érdeklődött Hódmezővásárhely kulturális értékei iránt. Mindez Lázár Jánosnak köszönhető. Vásárhelynek nincs türelmi zónája, pedig ezek után kellene. Bizonyára nem véletlen, hogy a türelmi zónákról szóló jogszabályt az első Orbán kormány fogadta el. Kár, hogy Hódmezővásárhely Önkormányzata nem végeztetett felmérést a pornó oldalakat látogatók között, hogy a megjelentetett bannerek mennyire szolgálták (kulturális) kielégülésüket.

 

A szerződés kapcsán többször is komoly vitába keveredett Lázár János polgármester Havránek Ferenc települési képviselővel.

 

A Generál Média Kft. egyébként Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozott. Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere akkor úgy nyilatkozott: vállalja a közgyűlési döntést, amelynek ő volt az előterjesztője. Lázár az előterjesztéskor tájékoztatta a közgyűlést, hogy a szerződéskötésre csak úgy kerülhet sor, hogy az Önkormányzatnak biztosítéka lesz (visszavásárlási jog, elővásárlási jog, elidegenítési és terhelési tilalom). A szerződés szerint a meglévő 22 fős munkavállalói létszámot százszorosára fogja bővíteni a Generál Média Kft. A szerződésben foglaltak nem teljesültek maradéktalanul, így az eredeti állapotot kellet volna visszaállítani. Ez nem történt meg. A város később felmondta a szerződést, mert a Generál Média Kft. egyik tulajdonosát, H. Jánost letartóztatták, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt állt és eljárást indítottak ellene. Ez év júliusában elfogták H. János testvérét. H. Tamást magyar elfogató parancs alapján szállították le egy Szingapúrból Németországba tartó gépről, itthon a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) távollétében költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indított ellene eljárást még 2013-ben. H. Tamás a Generál Média Kft. tulajdonos ügyvezetője volt. Lázár szerint kiváló üzletet kötött a város a testvérpárral. Kiváló üzlet? Valóban? A város elveszítette a belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant. Ezért Lázár vállalta a felelősséget. Hódmezővásárhely polgárai nevében gratulálok János! Valakinek bizonyára jó üzlet volt, de a városnak nem hozott hasznot.


Mint említettem, Lázár többször vitázott e témában Havránek Ferenc képviselővel. Egy ilyen vitának köszönhetően Lázár azt állította, hogy Havránek megsértette az ügyészséget ezért feljelentette Havráneket, mely feljelentésnek az ügyészség nem adott helyt. Ennek ellenére Lázár pótmagánvádat terjesztett elő, de megijedt, mert a bíróságon már nem mert megjelenni, így az ügyet lezárták.


Lázár ügyészségi feljelentését és pótmagánvádas beadványát azonban megelőzte egy közgyűlési vita. Lázár, mint polgármester nem tudott értelmes érveket felhozni a pornóügylet mellett, ezért a vita hevében kivetkőzött önmagából és azt találta mondani Havránek Ferenc képviselőnek, hogy: „Tessék feljelentést tenni képviselőúr! Ha ön nem hisz az igazában, ha ön nem beszari ember, akkor itt az alkalom.” Majd egy kicsit később azzal vádolta meg képviselőtársát, hogy hazudik.  Lázárnak az a szerencséje, hogy Havránek nem vette fel a kesztyűt. A beszari kifejezés és a hazugság vádja sokba került volna Lázárnak.


Igaz a mondás: A stílus maga az ember (Le style, c'est l'homme) – szólt Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja 1753-ban akadémiai székfoglalójában.

 

Lázár vásárhelyi tevékenységéről bővebben olvashat ITT.

 

– krupi –


További hírek

  Százmilliós üdülője van Kocsis Máté feleségének – a politikus vagyonnyilatkozatában nem szerepel
2019. 12. 06. 19:19 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Letartóztatták a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei politikusát
2019. 12. 05. 14:56 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Újra arat a fagyhalál – November végéig 22-en hűltek ki
2019. 12. 05. 14:56 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Hosszú Katinka nem az edzőjét, hanem az élettársát vitte hivatalos meghívóval az EB-re
2019. 12. 02. 12:08 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019. 12. 02. 12:08 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Fidelitas tisztújítás - kész a leltár
2019. 12. 01. 13:05 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Felfelé bukik Tarlós dekoratív politikájú ex-alpolgármesternője
2019. 11. 30. 18:10 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Az ORFK és a TEK plusz 301 milliónkból pörgött Putyin és Erdogan látogatásakor
2019. 11. 30. 11:57 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Itthon tiltják, Bécsben kitüntetik - Alföldi rendezése kapta a legtöbb díjat az Armel Operafesztiválon
2019. 11. 30. 11:57 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Megépül a magyar szuperkórház, 11 milliárdból - Kenyában
2019. 11. 29. 18:18 csongradmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport