CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR - Kothencz a gyáva

CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2021.01.20.
 Szerda
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,27 Ft
   CHF árfolyam
   333,80 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 10. 15:16     


Kothencz a gyáva
A gyávák ne álljanak ringbe. Így gondolja ezt Kothencz János is, mert kiszállt a játékból.

Szegeden, Kothencz János a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje gyávaságáról tett tanúbizonyságot azzal, hogy mégsem vállalja a polgármesterjelöltek vitáját.


Kothencz indoklásul azt hozta fel, hogy túl keményen támadta őt Botka László az MSZP polgármesterjelöltje. A szende és a politikában szűz Kothencznek már ennyi is elég. Miért akar ő polgármester lenni, ha nem bírja a kritikákat? Szende szűzként viselkedik, bezzeg az egyházon és munkahelyén belőli arroganciája számára természetes.

 

Érdemes egy kicsit Kothencz múltjába is tekinteni. Nem kell a gyerekkoráig visszamenni, hogy érdekes dolgokat találjunk.

 

A vásárhelyi-hirhatar.hu oknyomozása folytán furcsa dolgok kerültek napvilágra. Kothencz a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója. A cikk megjelenése után sajtóperrel fenyegették meg a Vásárhelyi Hírhatár Online szerkesztőségét, de furcsa módon az összes kompromittáló oldalt a honlapjukon azonnal megváltoztatták. Ennek ellenérea Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatójának kérésére szerkesztőségünk helyt adott a sajtó-helyreigazítási kérelmüknek. Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke Kiss-Rigó László a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató alapító okiratát is megváltoztatta, csak azért mert jogszabályba ütköző tényt tartalmazott. Mivel ezt a Vásárhelyi Hírhatár Online feltárta, nem volt más lehetőségük, mint, hogy eltitkolják a kompromittáló oldalakat a kíváncsi szemek elől. Vizsgálatot kellene indítani annak kiderítésére, hogy a törvénytelen működés jelenleg is fennáll-e. Tény, hogy a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató törvényes működését korábban az a Kothencz János felügyelte, aki a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója is. Kothencz ellenőrizte Kothenczet. Ugye értik? Nézzünk két idézet, melyek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató alapító okirataiból valók. Az első az eredeti, tehát a Vásárhelyi Hírhatár Online cikke előtti, míg a második a cikk megjelenése után kijavított változatból való:

 

1. Az intézmény szakmai felügyeletét ellátó szervek:

  a. Szeged-Csanádi Egyházmegye, fenntartói képviselet? Dr. Kiss-Rigó László püspök képviseletében Kothencz János gyermek és ifjúságvédelmi főigazgató

  b. Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal

 

2. Az  intézmény szakmai felügyeletét ellátó szervek:

  a. Szeged-Csanádi Egyházmegye, fenntartói képviselet? Dr. Kiss-Rigó László püspök, illetve az által írásban felhatalmazott, nevében és képviseletében eljáró személy.

  b. Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal

 

Megfigyelhetjük, hogy korábban Kothencz Jánosnak lehetősége volt szakmailag ellenőriznie Kothencz Jánost. Bizonyára komoly ellenőrzéseket folytatott le saját magával szemben. Az ominózus cikk megjelenése után megijedt Kothencz is és Kiss-Rigó is, így gyorsan megváltoztatták az alapító okiratot. No, nem nagyon csak egy kicsit. Kothencz személye eltűnt, helyette egy megbízott lép. De ki az a megbízott? A sarki fűszeres? Esetleg valamelyik gondozott? Netán továbbra is Kothencz felügyeli, csak nem merik leírni a nevét? Így már jogszerűvé válik az alapító okirat?

 

Az is furcsa, hogy a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által működtetett vásárhelyi Gyermekotthonból elköltöztették a gyermekeket, és helyette kiskorú migránsokat szállásoltak el. A kiskorúságot az intézmény igazgatója elmondása szerint koponyavizsgálattal határozzák meg. Ezt nem lehet minősíteni, de Kothencz mindezt elnézi, sőt elfogadhatónak tartja, hiszen, mint az intézmény szakmai felügyelője ez ellen nem tett semmit.

 

Ellátogattunk az intézmény helyszínére, Hódmezővásárhelyre. Most is migránsok lakják, ezt megerősítette az egyik szomszéd is. Bár szerinte laknak ott olyan fiatalok is, akik magyarul beszélnek, de nem tudta megmondani, hogy ők magyarországi fiatalok-e, vagy esetleg a környező országokból jöttek Magyarországra. A helyszínen készített felvételek is ezt bizonyítják. Ennek ellenére az intézmény falán nincs semmilyen tábla, mely azt jelezné, hogy itt egy gyermekotthon található.

 

 

Gyermekotthon Hódmezővásárhelyen (Béla cigány u. 17.)

 

Ha hivatalos okból keresnék az intézményt, nem találnák, hiszen nincs tábla az intézmény falán. Talán nem meri felvállalni Kothencz, hogy az otthonban nem a magyar családokból kiszorult árva, gondozást igénylő, segítségre szoruló gyermekekkel foglakoznak, hanem fiatalkorú migránsokkal? Hol van ilyenkor a Kothencz által annyira dicsőített katolikus szeretet?

 

Kothenc János közhasznú alapítványt is létrehozott. Igen dicséretes cselekedet. Kifinomult keresztényi gondolkodásra vall. Azonban az alapítvány által osztogatott pénzek elosztására is rálátást kért magának, hiszen az alapítvány kuratóriumában is tevékenykedik. Véleményünk szerint az alapítványtevő nem vehet részt a kuratórium munkájában. Kothencz egyenesen az elnöke a kuratóriumnak.

 

A vásárhelyi Gyermekotthonuk bemutatkozásában azt írják, hogy „Az otthon évek óta gyermekotthonként működik, ezért a közvetlen szomszédsággal, illetve a várossal kialakított együttműködés és jó kapcsolat támogatólag hat az ide kerülő gyermekek beilleszkedésére is. Ezt a folyamatot nagyban segítette a közelmúltban megvalósításra került (2012 tavaszától őszéig) integrációs programsorozat, melynek keretében meghívtuk a szomszédokat egy szombati ebédre, ahol a gyermekotthon lakói vendégül látták a közvetlen közelükben élőket és lehetőség nyílt egymás kötetlen megismerésére, oldott hangulatban.” Megkerestük a közvetlen szomszédot. Állítja, hogy őt soha nem hívták meg. Valaki nem mond igazat. Az is furcsa, hogy a bemutatkozó anyagban szereplő fénykép nem a vásárhelyi intézményben készült. Az érdeklődőket félrevezeti ez a tájékoztatás. Nem valós helyzetet mutat be.

 

Sorolhatnánk még az anomáliákat, de talán ennyi is elég ahhoz, hogy bemutassuk azt az embert, aki a Fidesz égisze alatt Szeged polgármestere szeretne lenni.

 

Kothencz nem merte felvállalni a polgármesterjelöltek vitáját, megfutamodott, fél, mint a gyáva nyúl.

 

Az LMP szegedi csoportja szerint vállalhatatlan Kothencz indoklása, amivel visszalépését indokolja. Sajtóközleményükben azt írják: Miután 100 milliókat elköltött kampányára, többek közt éppen a Botka László elleni, személyeskedő anyagokra, még ő vádol másokat mocskolódással. Egyetértünk Botkával: Kothencz megfutamodott, feladta a polgármesterségért vívott küzdelmet.”

 

– krupi –


További hírek

  A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet
2021. 01. 17. 11:49 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Meghalt Sas József
2021. 01. 17. 11:49 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Orbán megkezdte a választási kampányt – 25 éves korig szja-mentességet ígér
2021. 01. 16. 18:05 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Bayer bukhatja a budavári filléres lakását
2021. 01. 15. 21:28 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Orbán Gáspár ifjú katonaként 40 milliós angliai akadémiai tanulmányokba kezdett
2021. 01. 15. 21:28 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinchez köthető villába költözött Várkonyi Andrea cége
2021. 01. 13. 19:51 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Magyarul is megnézhető lesz az Orbánról szóló „Herr Diktator” című film
2021. 01. 13. 19:51 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Lemondott Deutsch Tamás
2021. 01. 11. 19:41 csongradmegyei-hirhatar.hu
  34 millió forint közpénzt kapott a Magyar Nemzet főszerkesztője
2021. 01. 11. 19:41 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Egymás hegyén-hátán tárolták a halottakat, vizsgálat indul Szentendrén
2021. 01. 09. 17:23 csongradmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport