CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR - A Fidesz Makót is tönkreteszi

CSONGRÁD MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2021.04.13.
 Kedd
Ma Ida napja van.
Holnap Tibor napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,57 Ft
   CHF árfolyam
   325,90 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 03. 11:51     


A Fidesz Makót is tönkreteszi
Sajtótájékoztatót tartott június 2-án Mucsi Tamás a FIGYI Egyesület elnöke. A sajtótájékoztatón erősen kifogásolta, hogy az Ifjúsági Klub nem kapott anyagi támogatást a várostól.

Korábbi cikkünkben feltettük a kérdést: Makót is a Fidesz teszi tönkre? Most már tudjuk a választ is: Igen.

 

Megírtuk, hogy Papp Zsanett egykori makói diákpolgármester nyílt levélben fordult Farkas Éva Erzsébethez, Makó jelenlegi polgármesteréhez. A levélben kifogásolta, hogy a képviselők, a város nem foglalkozik a fiatalokkal. Az elmúlt évekhez képest ez nagyon nagy visszalépést jelent. Farkas Éva fellengzős levélében válaszolt, melyre viszontválaszt küldött Papp Zsanett. Legfontosabb kifogását így foglalta össze: „Én nem azokat a rendezvényeket hiányoltam, melyeket fiataloknak szerveznek, hanem azokat, melyeket a fiatalok szerveznek.”

 

A Fideszes többségű képviselő-testület nem tagadta meg önmagát. Nem adott támogatást a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesületnek (FIGYI). Olyan kifogást említettek, mely nem igaz.

 

Mucsi Tamás kihangsúlyozta, hogy a sajtótájékoztatót kifejezetten a FIGYI elnökeként tartja. Ez nagyon fontos, hiszen Mucsi Tamás – mint mindenki más – a magánéletében mással is foglalkozik.

 

Mucsi hangsúlyozta, hogy olyan tendencia indult el a városvezetésben, mellyel próbálják összemosni az ő fiatalok ügyéért végzett tevékenységét a pártpolitikai tevékenységével. Ezt határozottan visszautasítja.

 

Mucsi kijelentette, a fiatalok körében soha nem végzett pártpolitikai tevékenységet. Őt a fiatalok választottak meg vezetőnek, melyet az akkori városvezetés elfogadott. Ennek szellemében végezte tevékenységét. Pártpolitikától független módon működtünk, és a jövőben is így kívánunk működni.

 

A FIGYI elnöke szerint eleve rossz támogatási formát találtak a képviselők. Teljesen rossz támogatási forma az, hogy 250.000 forint támogatást kap minden civil szervezet. Az is, amely csak 100.000 forintot igényelt és az is, amely ötszázezret. Nem volt differenciálás.

 

Az elnök hangsúlyozta, hogy a FIGYI megalakuláskor még nem létezett DK. Ezt az egyesületet nem lehet a DK-hoz kötni. Alapító okiratunkban szándékosan rögzítettük, hogy civil szervezetünk politikától függetlenül működik, pártokat nem támogat, és pártoktól támogatást nem fogad el.  Így is történt eddig mindig. Szemben a Jobb Makóért Egyesülettel, mely korábbi választások alkalmával képviselőjelöltet is állított, illetve a kezemben tartott hirdetés is azt bizonyítja, hogy a Fidesz számára jelentetett meg hirdetést, tehát részt vett a kampányban. A hirdetés a Makói Mozaikban jelent meg, melynek kiadója a Jobb Makóért Egyesület, felelős szerkesztő Weszely Tamás elnök. Ezzel a Jobb Makóért Egyesület nyíltan politikai szerepvállalást tett. Ilyen szerepvállalást soha nem tett a FIGYI. A Jobb Makóért Egyesület viszont e politikai hirdetés ideje alatt nyert 30 millió forintot. Ingyen ruhaosztással indítottak, majd a kampány ideje alatt több programot finanszíroztak, de a kampány befejezése óta a 30 milliós támogatás elszámolásáról nem lehet tudni. A FIGYI is nyert pályázatot, melyről értesítést is kaptunk, de ennek ellenére mégsem kaptuk meg a pénzt. A minap kaptuk meg az értesítést, hogy ugyan helyt adtak a mi kifogásunknak, a pénzt mégsem utalják ki, mert az akkori polgármester hozzájárulása nem felelt meg. Ez azonban nem volt feltétele a szerződéskötésnek. Számunkra azt az összeget ki kellett volna utalni. Hamarabb megtudtuk, hogy a TÁMOP pályázaton nyertünk, mint ahogy a Leader pályázat lezárult volna. Végül mindkettőn nyertünk. Pontosan átgondoltunk mindent. A Leader pályázatból felépítettük az épületet, míg a TÁMOP pályázatból működtettük volna. Ezt a politika megakadályozta. Ezek után a város vezetése nem ad támogatást, tehát az én politikai nézetem miatt a gyerekeket bünteti. A gyermekeket és szüleiket nem érdekli, hogy nekem milyen politikai nézeteim vannak. Ebben az épületben működik babaklub, terápiás beszélgetés, több tánccsoport, vannak előadások. Öt éve fontos tematikus programok működnek folyamatosan. Van ezekre igény. Az elterjedt pletyka nem igaz. Mi soha nem politizáltunk. Mindenki, aki mást állít nem mond igazat. A felröppent névhez tartozó személy soha nem volt tagja az Ifjú Demokratáknak.

Mucsi Tamás azt is kijelentette, hogy Papp Zsanett levelének megírásához semmi köze, bár a levél megírása után Zsanett kikérte a véleményét. Hozzátette – közölte Zsanettel, nem kíván belefolyni az ügybe.

A FIGYI elnöke elmondta, hogy ezután is dolgoznak, nem adják fel, mert a klubot működtetni kell, erre kötelezi őket a korábban nyertes pályázatuk is. Próbálunk keresni más támogatási formát. Egyben arra kéri a jóérzésű makói vállalkozókat, embereket, támogassák a makói fiatalokat programjaik megvalósításában. Az alábbi bankszámlára történő utalással tudnak támogatást nyújtani:

Raiffeisen Bank

12069000-01343837-00100008

Mucsi Tamás megköszönte azoknak, akik adójuk egy százalékát az egyesületnek adták. Szintén köszönetet mondott a támogatóknak.

 

 

Korábbi cikkünkből és a mostani információkból világosan kiderül, hogy a jelenlegi városvezetésnek sikerült a fiatalok közösségét is kikezdeni. A legjobb úton járnak ahhoz, hogy teljesen szétverjék. Ez a Fidesz politika lényege, mely sajnos totálisan begyűrűzött Makóra is.

A sajtótájékoztató után e cikk írója is megfogalmazta gondolatát. Mi módon dönthetnek olyan emberek egy egyesületnek nyújtható támogatásról, akik eleve politikai indíttatásból kerültek a képviselői székbe. Hogyan merik azt mondani egy tökéletesen civil és politikamentes egyesületről, hogy politikai befolyásoltság alatt ál?  Milyen alapon vegzálnak egy egyesületi vezetőt a magánszférája miatt? Mi van ezeknek az embereknek a lelkükben. Vannak egyáltalán emberi érzéseik? Van különbség a makói képviselők hamis indokkal alátámasztott döntése és Lázár János civilek ellen indított támadása között? Fejétől bűzlik…

– krupi –


További hírek

  Az amerikai elnök „félhülye”, helyettese „fekete ribanc” a szegedi docens katedráján
2021. 04. 12. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Orosz rulett: egyetértésben tiltakoznak a pedagógus szervezetek az áprilisi nyitás ellen
2021. 04. 12. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje ügyében
2021. 04. 12. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Az oltásregisztrációt használja fel propagandára a kormányzat
2021. 04. 08. 19:36 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Megszűnik a távirat, 174 évig szolgált - a Magyar Távirati Iroda még marad
2021. 04. 08. 19:36 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Brutálisan drága, értelmetlen, titkos és nemzetbiztonságilag kétes az 540 milliárdos kínai szuperegyetem
2021. 04. 08. 19:36 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Panaszkodnak a papok, veszélyben a hit, mert online misén nincs perselyezés
2021. 04. 06. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Minden rendben a sajtószabadsággal: csak a közmédia készíthet felvételeket a járványhelyzetről
2021. 04. 06. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Orbán 21-re húzott lapot: bejelentette a szerdai nyitást
2021. 04. 06. 17:59 csongradmegyei-hirhatar.hu
  Istenes László a TV2-től Felcsútra ejtőernyőzött
2021. 04. 03. 20:11 csongradmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport