. Ma Gedeon napja van.
Navracsicsnak megszorongatták a …
2014-10-02 15:36:01
Navracsicsnak megszorongatták a …

Navracsicsnak megszorongatták a …

A gagyi akkor is gagyi, ha egy volt miniszter mondja. Navracsics Tibor nem győzte meg az Európai Parlamentet. Az Oktatási és Kulturális Szakbizottság elnapolta a döntést.


Bár szakmai kérdéseket nem sokat kapott, mégis volt kellemetlen pillanata Navracsics Tibornak a leendő európai biztosnak a meghallgatásán. A meghallgatás tétje az volt, hogy alkalmas-e a volt miniszterelnök-helyettes európai biztosnak.

 

A döntésben résztvevőket nem győzte meg Navracsics. A szerda este történt meghallgatáson terveiről és felkészültségéről kellett számot adnia. Mivel nem volt meggyőző, így újabb kérdésekre kell majd válaszolnia.

 

Probléma volt többek között a magyar kormány oktatáspolitikája, az annak következményeként kialakult káosz, az antiszemita tananyag. Gond volt a magyar médiatörvény is. A döntéshozók kétségbe vonták Navracsics képességeit, mondván mi módon tud majd európai értékeket képviselni az, aki a saját országában miniszterelnök-helyettesként más álláspontot képviselt.

 

Navracsics nem határolódott el az Orbán kormány antiszemita-jellegű kijelentéseitől, sőt a civilek ellen indított hadjárattól sem.

 

Hétfőn este dönt a bizottság az újabb kérdésekre adott válaszok után. Magyar EU biztos jelölt még nem került ilyen kellemetlen helyzetbe.

 

Vajon tanul ebből Orbán Viktor és kormánya?

 

– krupi –

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>