. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Lesz összefogás Makón?
2014-07-10 09:29:21
Lesz összefogás Makón?

Lesz összefogás Makón?

Hírportálunk információi szerint a DK és az MSZP már többször tárgyalt Makón is egy esetleges választási együttműködésről, de megállapodás ez idáig nem született. dr. Buzás Péter még mindig nem jelentette be, hogy indul-e a helyhatósági választásokon.


A Lázár János már bemutatta a Fidesz makói indulóit, azonban a baloldal még nem hozott nyilvánosságra neveket. Úgy tudjuk a DK már korábban elfogadta jelöltjeinek névsorát.

 

Mucsi Tamás a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. választókerület elnöke megerősítette, hogy jelöltjeiket a választókerületi elnökség már elfogadta, napokon belül pedig az országos elnökség is jóváhagyhatja. A tárgyalásokról túl sokat nem árult el. „Nekünk fontos, hogy erős baloldal állhasson fel nem csak Makón, de országosan is. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy minden településen külön kell vizsgálni a közös lista létjogosultságát. Természetesen az az érdekünk, hogy Makón közös lista legyen. Ha dr. Buzás Péter elindul, nem kívánunk ellene polgármester jelöltet állítani. Helyosztót még ne tartsunk, először várjuk meg az MSZP milyen jelölteket javasol. Természetesen úgy gondoljuk, figyelembe kell venni az EP választások során mért támogatottságunkat. Készek vagyunk külön listával indulni, de jelenleg Makó esetében azt gondolom megállapodás fog születni. A tárgyalásokról, azok lezárultáig nem kívánok részleteket elárulni. Mindazonáltal hangsúlyozom, hogy nekünk az MSZP minden körülmények között szövetséges, még ha külön is indulunk. Mi a Fidesz és a Jobbik politikájával nem tudunk azonosulni. A kampányban nem kívánunk mocskolódni, mi a saját céljainkat hangsúlyozzuk és nem az ellenfeleink gyengeségeire építünk. Céljaink között szerepel a kisvállalkozások helyzetbehozása, melyre van programunk. Emellett olyan rendszer kialakításán dolgozunk, mely a hétköznapokban megkönnyíti a választóknak a képviselőkkel, a városvezetőséggel vagy a hivatalokkal való kommunikációját. De ezekről a kampányban majd bővebben beszélünk.”

 

Szerkesztőségünk megkereste dr. Buzás Pétert az MSZP helyi elnökét, hogy információt kérjünk tőle indul-e ismét az őszi önkormányzati választáson, illetve szándékában áll-e a makói MSZP szervezet összefogni a DK-val. Dr. Buzás Péter nem fogadta telefonhívásunkat, munkatársával annyit üzent, hogyha döntött, majd sajtótájékoztató keretén belül nyilatkozik.

 

A DK makói csoportja mindenesetre korrekt módon várja az MSZP döntését az összefogással kapcsolatosan.

– krupi –

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>